Picture
Plienines stogo dangos
Plieninės stogo dangos: kokybės ir kainos santykis

Namas prasideda nuo pamatų, tačiau būtinai baigiasi stogo dengimu. Stogas – tai namo puošmena, jis dengia visus kitus elementus, sulieja juos į vientisą estetinį vaizdą. Dėl to labai svarbu tinkamai pasirinkti stogo dangą. Ekspertai sako, kad nepaisant visų naujovių, plienines stogo dangos žmonėms patinka labiausiai.


Lengva dengti 

Kodėl gi plienines stogo dangos tokios mėgstamos? Visų pirma, dėl patogumo, lengvumo dengiant stogą. Šio tipo danga techniškai nereikalauja sudėtingo stogo karkaso. O jeigu dengiamas ne naujas, o senas stogas, t. y. jis atnaujinamas, tuomet nereikia karkaso papildomai tvirtinti. Ekspertai aiškina, jog plienines stogo dangos montavimas – vienas lengviausių ir greičiausių. Tai nulemia plienines detalės lengvumas – 1 kv. m sveria apie 4,7 kg. Keraminės dangos detalė gali sverti net 50 kg, o čerpės svoris siekia iki 70 kg.

Geriau nerizikuoti 

Internete galima rasti plienines stogo dangos montavimo instrukcija. Dėl to kai kurie žmonės ryžtasi ir patys dengti stogą, nesamdydami profesionalų. Nors tai įmanoma, vis dėlto patariama nerizikuoti savo sveikata, jeigu nukristumėte nuo aukšto stogo. Taip pat rizikuojate ir stogo konstrukcijos patikimumu: neteisingai tvirtinant detales, gali nukentėti ir estetinis vaizdas, ir jų naudojimo ilgaamžiškumas. Be to, išsiaiškinkite, ar tikrai galios stogo dangos garantija, jeigu jį neteisingai uždengėte patys, ir dėl to atsirado problemų.

Kaina nesikandžioja

O kaip dėl kainos? Puiku, kad plieninę stogo dangą lengviau kloti, ji yra graži ir galima pasirinkti iš nemažai spalvų. Tačiau gal ji labai brangi? Kokios yra plieniniu stogo dangu kainos? Į šį klausimą atsako plieninės stogo dangos pardavėjas Kęstutis. „Reikia suprasti, kad stogo dengimas – vienas brangiausių namo statymo darbų. Neįmanoma jo uždengti labai pigiai ar nemokamai. Tai namo dalis, į kurią nori nenori teks investuoti nemažai. Vis dėlto plienines stogo dangos kainos nesikandžioja taip stipriai, kaip galima pamanyti. Pvz., keraminė danga tikrai kainuoja brangiau. Plieninė danga yra optimalus sprendimas, ieškantiems kokybės ir kainos santykio. Tai vienas pigiausių geros kokybės produktų variantas“, – aiškina ekspertas, jau dešimt metų dirbantis su stogų dangomis.


Dalijasi patirtimi 

Įdomu išgirsti ne tik pardavėjų nuomonę, bet ir tų žmonių, kurie šią dangą pasirinko visai neseniai. Kaip jiems sekėsi dengti namą? Ar jie patenkinti estetiniu vaizdu, kaina ir kokybe? Namą Klaipėdos rajone pasistatę Danguolė su Rimantu vienareikšmiškai sako, kad tikrai taip. „Domėjomis visais variantais. Ir, aišku, labai svarbi buvo kaina, nes namą statomės, pasiėmę paskolą. Draugai rekomendavo plieninę dangą. Taigi, mes internete įvedėme plienines stogo dangos klaipeda ir išskaitėme ten viską, ką tik radome apie šio tipo dangą. Galų gale buvome įtikinti, kad tai – kaip tik tinkamas variantas mums. Be to, labai nudžiugome, kad galėjome pasirinkti iš nemažai dangos spalvų. Visi kaimynai renkasi tamsiai rudos ar vyšninės spalvos stogo dangą. O mes norėjome išsiskirti – kad mūsų namas būtų savitas. Dėl to pasirinkome grafito spalvos plienine stogo danga. Prie jos priderinome pačio namo spalvą ir dabar sulaukiame daugybės pagyrimų už tokį sprendimą“, – pasakoja Rimantas ir Danguolė.

Nuomonės sutampa 

Taigi tiek pirkėjai, tiek ekspertai šią dangą rekomenduoja drąsiai. Jie įsitikinę, kad plienines stogo dangos yra geras sprendimas, kai ieškai spalvų įvairovės, lengvo montavimo ir ilgos garantijos. Rimantas džiaugiasi, jog plienines dangos detalės buvo nesunkios, todėl meistrai jas greitai primontavo ant stogo konstrukcijos. Tad jeigu kaip tik dabar sprendžiate, kokią stogo dangą pasirinkti, būtinai pasidomėkite plienines stogo dangos variantu.


Comments are closed.